Over De Klup Barneveld

Stichting De Klup, vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Een stichting die zich sinds 1970 met hart en ziel inzet voor deze doelgroep. Wekelijks zetten tal van vrijwilligers zich geheel belangeloos in om plezier te maken met een groep enthousiaste deelnemers. Deelnemers die keer op keer genieten van de activiteiten als zwemmen, schilderen, spelletjes en bijvoorbeeld eten koken maar natuurlijk ook van de gezelligheid, het samen zijn en gewoon de aandacht die gegeven wordt. En laten we vooral het sinterklaasfeest, het kerstfeest en het jaarlijkse Klupuitje niet vergeten.

Trots zijn we op onze vrijwilligers die zich vanuit hun hart inzetten en dit met enorme betrokkenheid en plezier doen. Vrijwillig is natuurlijk niet vrijblijvend. Er zijn regels en eisen vanuit de overheid en wekelijks moeten we voldoende vrijwilligers in kunnen zetten die zorgen voor de planning en die weten wat er moet gebeuren en hoe dit te doen. Maar… hoe fijn is het om met onze deelnemers plezier te maken en er voor deze geweldige mensen te zijn.

Dankbaar zijn we voor de financiële bijdragen die ¨De Klup¨ van particulieren, bedrijven en instellingen en de gemeente Barneveld ontvangt. Met deze financiële ondersteuning is de Klup in staat om heel veel plezier en ontspanning te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking.

De Klup wordt in goede banen geleid door Julia Thijsen-Borsboom. Neem gerust contact met haar op, 06-51015716 of info@deklupbarneveld.nl

Namens het bestuur bedankt voor de interesse in Stichting De Klup!

Ron van de Hoef, voorzitter

Klupinformatie

Wat is “De Klup”?

“De Klup” is een stichting voor vrijetijdsbesteding voor mensen met een

verstandelijke beperking.

Wat houdt dit in?

Mensen met een verstandelijke beperking uit Barneveld en omgeving komen regelmatig bij elkaar om samen gezellig, sportief, creatief en ontspannend bezig te zijn.

Wat doen we dan?

Sportief

Zwemmen in de Veluwehal

Creatief

Schilderen, muziek maken, koken en nog veel meer!

Ontspannend

Gezelschapsspellen, sjoelen, muziek luisteren, etc.

En verder

Sinterklaasfeest, kerstviering, dagje uit en soms excursies

Waar doen we dat?

De meeste activiteiten vinden plaats in ons Kluplokaal in Villa 29, Nieuwe Markt 8 te Barneveld. We zwemmen in de Veluwehal.

Wanneer kun je bij De Klup terecht?

Zwemmen

zaterdag van 12.45 tot 13.30 uur

Creatieve soos

zaterdag van 14.00 tot 15.30 uur

Kook-Eet-Klup

elke laatste vrijdag van de maand van 17.00 tot 19.30 uur

Wie betaalt dat?

Klupdeelnemers betalen contributie en gelukkig krijgen we vaak donaties en verleent de gemeente Barneveld subsidie.

Wie doet wat?

De verantwoordelijkheid ligt bij het bestuur, zij controleert en beheert. De activiteiten worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers. Onze coördinator (en tevens enige parttime beroepskracht) leidt de activiteiten, samen met de Klupleiding, in goede banen.

Voor wie doen we dat?

Voor een groep deelnemers, jong en oud, die wekelijks naar De Klup komen en met plezier meedoen aan verschillende activiteiten en bovenal genieten van de gezelligheid.

Wat krijgen onze vrijwilligers er voor terug?

Een warm hart en oprechte vriendschap van de deelnemers (en natuurlijk ook van de vrijwilligers en het bestuur)